top of page
justice-dollars-banknotes-usa-flag-background-court-gavel-rolled-banknotes.jpg
חדלות פירעון

משרדי עו"ד חדלות פירעון

במציאות כלכלית לא פשוטה, כאשר משברים פיננסיים פוקדים מדינות וחברות גדולות בזו אחר זו, אנשים רבים נזקקים לשירותי משרדי עו"ד לחדלות פירעון. חדלות פירעון הוא הליך בירוקרטי, שניהול נכון שלו יחסוך לא מעט כסף ועוגמת נפש.

 

ליווי מקצועי

משרדי עו"ד לחדלות פירעון מעניקים לחייבים שאינם מסוגלים לעמוד בתשלומים, ליווי יעיל, מקצועי וכן טיפול הולם וראוי בהליך חדלות פירעון. משרד עורכי דין ירון חליוה יעניק לך יעוץ וילווה אותך בתהליך חדלות פירעון. הליווי מתחיל בבדיקת האפשרות החוקית המתאימה ביותר למצבך, לרבות הגשת הבקשות המתאימות והנחוצות וכמו גם מילוי הטפסים הדרושים, וייצוגך בדיונים שיתנהלו בערכאה המתאימה לך בתחום השיפוט, ויעניק לך ליווי משפטי ראוי והולם לאורך ההליך.

 

היתרונות בהכרזה על חדלות פירעון

חייב העומד מול נושים רבים חשוף לתביעות, איומים, ונקיטת הליכי הוצאה לפועל הכוללים עיקולים, הגבלות וכיוצ"ב. במסגרת טיפול בחדלות פירעון, רשאי מגיש הבקשה לבקש הפטר מחובותיו. עם קבלת צו הפטר מחובות, במידה וניתן, נמחקים חובות העבר ומבוטלים תיקי הוצאה לפועל (לא כולל החובות שנוצרו לאחר צו הכינוס אם וככל שנוצרו). כך למעשה ניתנת לחייב הזדמנות לשקם את עצמו כלכלית ולפתוח דף כלכלי חדש ללא חובות. הפטר חובות כרוך בהגבלות המושתות על החייב, ולכן יש לפנות למשרדי עו"ד לחדלות פירעון, על מנת לקבל יעוץ האם כדאי לפתוח בהליך חדלות פירעון. בנוסף, תהליך חדלות פירעון מסדיר את תשלומי החובות, כך שמסתיימת הפעלת הלחץ של נושים על החייב, התשלום החודשי נקבע על ידי הכנ"ר עם צו הכינוס וזאת בהתאם ליכולתו הכלכלית של החייב.

 

פנייה לגורם מקצועי

כך או אחרת, אם מצאת עצמך חייב כספים רבים לנושים רבים, ואין באפשרותך למלא אחר התחייבויותיך הכלכליות, מן הראוי שתפנה למשרד עו"ד המתמחה בטיפול בפשיטות רגל. עם פנייתך למשרד עו"ד ירון חליוה תקבל ליווי, יעוץ והכוונה כיצד עליך לנהוג, ולאילו אפיקים חוקיים כדאי לפנות על מנת שתוכל לצאת מן המשבר הכלכלי אליו נקלעת, כדי שתוכל לבסוף לצאת לדרך חדשה. התנהלות שגויה עלולה להובילך למקומות שלא כדי להגיע אליהם, לעומת זאת, התנהלות מושכלת תאפשר לך לפלס נתיב חדש למחיקת החובות, כיום קיימים דרכים כאלה וזאת בעקבות הרפורמה שחלה בהליך חדלות פירעון.

נכנסת לחובות ואינך יודע כיצד לצאת מהסחרור הכלכלי?

אחת ממטרותיו של הליך חדלות פירעון הוא לאפשר לחייבים שאינם מסוגלים לפרוע את חובותיהם, לנסות ולצאת לדרך חדשה תוך תשלום חודשי קבוע במהלך ההליך שנקבע על ידי הכנ"ר (כונס הנכסים הרשמי) בהתאם ליכולתו הכלכלית של החייב, ייתכן והליך חדלות פירעון הוא ההליך הנכון עבורך כדי לפתוח פרק חדש בחייך. כיום, לאחר שהרפורמה של הליכי חדלות פירעון נכנסה לתוקף, ניתן לקבל הפטר מחובות בתוך פרק זמן קצר אשר לעיתים יכול להסתיים מהר. במשך תקופת הליכי חדלות פירעון, החייב נהנה מעיכוב הליכים בתיקי ההוצל"פ והתיקים בבית המשפט המתנהלים נגדו וביטול הליכים קיימים, קרי עיקולי משכורות ובנקים, הגבלות על רישיון נהיגה וזאת באופן מידי עם הגשת הבקשה לקבלת צו כינוס, כמו כן משרד עו"ד ירון חליוה יביא לכך כי החייב יוכל לפתוח חשבון בנק על פי הפסיקה הרווחת, ויעשה שימוש בכרטיס אשראי מסוג דביט קארד. ובמקרים מסוימים וחריגים ניתן אף לבטל את צו עיכוב היציאה מהארץ.

 

שלבי הליך חדלות פירעון:

הגשת בקשה לצו כינוס ללשכת הכנ"ר באזור מגורי החייב.

מתן צו כינוס, עיכוב הליכים וצו תשלומים.

הגשת תסקיר של המנהל המיוחד על מצבו הכלכלי של החייב ועמדתו בדבר הכרזתו כחדל פירעון.

דיון בבית המשפט המחוזי בהכרזת החייב כחדל פירעון.

הכרזת החייב כחדל פירעון ומינוי נאמן.

הגשת דוחות דו חודשיים וקיום צו התשלומים.

כינוס נכסים ברי מימוש החייב, ככל שישנם והעברת הכספים לקופת חדל"פ.

בדיקת תביעות החוב וחלוקת דיבידנד לנושים.

הגשת דוח של הנאמן לצורך הסדר / הפטר.

דיון בבקשה להסדר / הפטר וסיום ההליך.

 

האם ניתן לקבל הפטר מכל החובות ?

החובות שנכנסים להליך חדלות פירעון וניתן לקבל בגינם הפטר הם חובות אשר נוצרו לפני מועד צו הכינוס. יחד עם זאת, ישנם מספר יוצאים מן הכלל אשר לא נכנסים במסגרת ההליך ולא ניתן לקבל בגינם צו הפטר והם החובות הבאים כדלהלן:

חוב משכנתא;

חוב מזונות (במקרים חריגים במיוחד ניתן למחוק חוב מזונות);

חוב בגין קנס;

חוב שנוצר לאחר מועד צו הכינוס;

 

איזה הגבלות חלות על חייב בהליך חדלות פירעון?

 

חייב בחדלות פירעון לא רשאי למשוך שיקים, אלא במקרים מיוחדים ולצורך תשלום דמי שכירות ובאישור בית המשפט; 

חייב בחדלות פירעון לא יכול לעשות שימוש בכרטיס אשראי ללא אישור בית המשפט, אלא רק בכרטיס מסוג דביט קארד, כרטיס לשימוש בחשבון קרדיטורי בלבד (חשבון שיש בו פלוס);

חייב בחדלות פירעון לא רשאי להקים תאגיד או להיות בעל עניין בכזה, ללא אישור בית המשפט.

bottom of page