top of page
villa-house-model-key-drawing-retro-desktop-real-estate-sale-concept.jpg
עסקאות תמ"א 38 ופינוי בינוי

תמ"א 38, תכנית מתאר ארצית מספר 38, היא תוכנית אשר מיועדת לעודד יזמים ודיירים לחזק את המבנים הקיימים בפני רעידות אדמה. תכנית תמ"א 38 מעודדת יזמים ודיירים לפעול לחיזוק המבנים המשותפים בכך שהיא מעניקה זכויות בנייה מוגדלות ומקצרת בצורה משמעותית את הבירוקרטיה מול הרשות המקומית.
משרד עו"ד ירון חליוה עוסק בליווי דיירים ויזמים בעסקאות תמ"א 38 (תמ"א 38/1, תמ"א 38/2 או תמ"א 38/3) בפריסה ארצית. הידע שישי למשרדנו בעסקאות תמ"א 38, התחדשות עירונית או פינוי-בינוי מאפשר לנו לייצג את האינטרסים שלך מול הצד השני בעסקה בהצלחה יתרה. לקבלת ייעוץ ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 02-595-9000 ונשמח לעמוד לרשותך.


מהם התנאים הבסיסיים לביצוע עסקת תמ"א 38?
כאמור, תכנית תמ"א 38 מיועדת לחיזוק בניינים ישנים מפני רעידות אדמה, לכן היא מתאימה במקרים הבאים:
תכנית תמ"א 38 ניתנת ליישום על בניינים ישנים אשר הוקמו לפני 1.1.1980.
תכנית תמ"א 38 מיועדת ליישום על בניינים שעברו בדיקה הנדסית מקיפה והתגלו כאינם עמידים בפני רעידות אדמה.
על פי תוכנית תמ"א 38, הדיירים בבניין יוכלו ליהנות מזכויות בנייה נוספות אשר לרוב יבואו לידי ביטוי בתוספת של ממ"ד, מרפסת, מעלית וחנייה. במקביל, היזמים יוכלו להשתמש בזכויות הבנייה הנוספות להוספת קומות ודירות חדשות אותן הם יוכלו למכור בשוק החופשי ובצורה זו לממן ולהרוויח על הפרויקט שמבוצע על ידם.
בנוסף, תכנית תמ"א 38 קובעת בצורה חד משמעית כי היזם מקבל על עצמו את כל ההוצאות הכרוכות בפרויקט שמבוצע – כך שהדיירים, לא נדרשים להוציא שקל אחד על תכנון, ייעוץ משפטי, מיסוי וכמובן, תהליך הבניה בפועל.

ייצוג, ייעוץ וליווי משפטי בפרויקטים של תמ"א 38
חשוב לציין כי תכנית תמ"א 38 אינה קובעת או מגדירה את התמורה שבעלי הדירות (הדיירים) יכולים לקבל אלא רק את זכויות הבנייה המרביות בפרויקט.כתוצאה מכך, טרם חתימה או ניהול מו"מ מול היזם, מומלץ בחום לקבל ייעוץ, ליווי וייצוג משפטי מעורך דין אשר מתמחה בעסקאות תמ"א 38 בלבד. כמו כן, כיוון ששכר הטרחה של עו"ד משולם על ידי היזם/הקבלן, אין צורך להתפשר על משרד אשר אינו מתמחה בעסקאות תמ"א 38.עורך דין אשר מתמחה בעסקאות תמ"א 38 יוכל להעניק את השירותים הבאים:ליווי וייצוג משפטי במהלך המו"מ בין הצדדים תוך מקסום האינטרסים של כל אחד מהצדדים (הדיירים/היזמים).עריכה, כתיבה וחתימה על הסכם תמ"א 38 אשר מחייב את כל הצדדים (הדיירים/היזמים) מבחינת התמורה, לוחות הזמנים בפרויקט וכדומה.ליווי וייצוג משפטי בכל שלבי התכנון והפיקוח מול היזם/הרשות המקומית.ליווי וייצוג משפטי להסדרת כל זכויות הדיירים/היזמים בפרויקט.ליווי וייצוג משפטי בהליך מימון הפרויקט מול הבנקים/היזמים (בדיקת ערבויות ותנאים מקדימים).ליווי וייצוג משפטי מול דיירים סרבנים.ליווי וייצוג משפטי בהליכי רישום בית משותף מול לשכת רישום המקרקעין (טאבו).לסיכום, תהליך היישום של תמ"א 38 בבניינים משותפים דורש לא מעט ידע, ניסיון ויצירתיות. לכן, מומלץ לאתר עורך דין בעל יכולות מקצועיות ואישיות אשר יוכל לספק פתרונות יצירתיים לסיטואציות מורכבות אשר עלולות להתרחש במהלך ביצוע הפרויקט.

bottom of page